22/5: Så kom der styr på sølinket!

Så lykkedes det at få styr på ‘de løbske radioer’… 🙂

interferensProblemet handlede om at der var opstået en del ‘inter-ferens’, hvilket er et fænomen der opstår når radioer som er tæt på hinanden, sender på præcis samme frekvens. Populært sagt ‘æder de hinandens signal’!

I forbindelse med opgraderingen af firmwaren på alle radioer, var der pludseligt adskillige radioer som sendte på lidt andre frekvenser end dem der var før. Og uheldigvis opstod der derfor et uventet problem, som ikke er lige til at ‘spotte’.

Der er lidt en udfordring at der er ved at være adskillige radioer i masterne. Så nu har jeg først og fremmest fået mere styr på de enkelte radioers sendefrekvenser. Men jeg har også kunne slukke helt for 2 radioer, nemlig dem som skabte forbindelse mellem fælleshuset og masten. Da vi fik gravet fiber fik jeg også lagt en fiber mellem de to punkter. Det har trukket ud med at få det i brug, da der skulle ‘svejses’ de rigtige ender på, og tilkobles mediekonvertere som drillede. NU er der også kommet styr på det, så forbindelsen fra fælleshusets kælder til Søvangmasten er altså nu en god fiber (hvilket giver endnu bedre ‘throughput’ på alle radioer i masten)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*