Hvad er internet med Søvang hotspot?
Internet med Søvang Hotspot er en fast 500/500mbit fiberforbindelse. Med Søvang Hotspot skal du ikke bekymre dig om tiden når du er koblet på internettet for at hente e-mails eller surfe – og du behøver heller ikke lukke ned bagefter. Du er automatisk på, så længe computeren er tændt. Du betaler en fast, lav pris hver måned – og så kan du surfe lige så meget du vil, uden at det koster ekstra. Og uden at du behøver et telefon abonnement.
Hvad kræver internet forbindelsen fra Søvang Hotspot?
 Du skal bruge en “Radio boks” som sidder udenpå dit hus og peger op mod antennen. Boksen bliver konfigureret af Mads, og er klar til brug/opsætning når du modtager den.
Med “Radioboksen” får du internet ind dit hus via et kabel fra boksen. Denne løsning kan benyttes af alle, er meget pålidelig og er også nem for mindre erfarne computerbrugere..
Hvis du ønsker at benytte trådløs adgang til internet (WiFi), skal du blot tilslutte et AccessPoint til ledningen. Du kan købe en færdigopsat ny router til 400,- til 900,- kr. ved at henvende dig til Mads.
Hvad er forskellen på Søvang Hotspot, og et alm. ADSL abonnement?
Med Søvang Hotspot har vi en “Fuldfed fibernet” forbindelse som ‘backbone’. Det er ikke normalt noget der tilbydes private i vores område, og vi betaler også en høj pris pr. mdr. for denne forbindelse. Da vi er mange om at dele, har vi således råd til denne ‘dyre’ men hurtige og pålidelige løsning.
Da vi sender signalet trådløst rundt i haveforeningen, og derfor ikke behøver telefonledningerne, kan du spare dit tlf. abonnement i kolonihaven, hvis du f.eks. også har en mobil.
Hvis du har et alm. ADSL abb. betaler du meget mere for at få den samme båndbredde/hastighed, som vi har på Søvang Hotspot, hvor vi deler op til 500 Mbit hastighed, både i upload og download!
Så svaret er at du kan få meget mere internet for færre penge med Søvang hotspot!
Hvordan installerer jeg selv et trådløst eller alm. netkort i computeren?
Signalet/internetforbindelsen som du køber ved Hotspot Søvang, leveres som et ethernet-kabel i dit hus.
Den trådløse transmission fra klubhuset til din have foregår skjult/lukket og krypteret på en 5ghz radioforbindelse.
Du kan altså IKKE gå trådløst på nettet umiddelbart.
Hvis du ønsker at benytte trådløs adgang til internet, skal du blot tilslutte et AccessPoint til ledningen. Du kan købe et trådløst accesspoint (sender) af Mads, færdigopsat for kun 400,- til 900,- kr.
Mange nyere bærbare computere har indbygget trådløst (modtager) netværk, og vil således kunne gå på nettet fra terrassen, eller toilettet om du vil 🙂
Hvis det er nødvendigt, og du ikke selv har erfaring med at installere hardware, anbefaler vi dig at få en der har prøvet det før, til at gøre det for dig. Søvang Hotspot supporterer som udgangspunkt ikke opsætning eller installation af trådløst netværkskort på din computer og er ikke ansvarlig for eventuelle skader eller datatab, som installationen af netværkskortet evt. måtte forårsage på din computer.
Hvorfor kan jeg ikke sende emails som sædvanligt når jeg er på Hotspot?
For at sende mails, skal man benytte en “SMTP server”. Hvis du benytter en “webmail service” som Hotmail, Gmail eller lignende behøver du slet ikke bekymre dig om dette.
Men hvis du benytter et mailprogram på din computer (f.ek.s outlook) skal der indtastes en serveradresse. Det er helt normalt at man som udgangspunkt skal sende mail via smtp-mailserveren hos ens egen internetleverandør.
Vi kan desværre ikke tilbyde SMTP-service…