2/8: LØST: Klumper i nettet for alle….

Update: Efter at vi mandag 3/8 kl 13 kom over på en bedre switch hos TDC har der praktisk talt overhovedet ikke været udfald!
Med andre ord, flaskehalsen er fjernet, og data flyder frit! 🙂

—-

Hen over sommeren har der været et (stigende) problem med at bedst som alting bare kører fint, så kommer der udfald på nogle sekunder, og endda halve og hele minutter… Det giver klumper når man streamer og spiller og meget andet. Og er ganske enkelt møg iritterende. Hvilket mange også har måttet gøre opmærksom på i mere eller mindre tålmodige sms-korrespondancer…

Tro mig når jeg siger at jeg har gjort hvad jeg kunne for at finde årsagen. Det ville spare mig for mange timers fejlsøgning og frustration…

Vores netværk er gennemgået med en tættekam, og der er opsat diverse test mellem dimser både på det interne og externt net… Uden at kunne lave egentlige konklusioner… Det hele kører generelt super godt og stabil, og Hotspot har jo faktisk mere end 99% oppetid (det er dog altid den sidste procent der er afgørende!)

Det nærmeste jeg er kommet i jagten på årsagen, er at det er ‘ud af huset’ problemet ligger.
Det gør det super svært for mig at fejlsøge videre, da jeg ikke finder fejl…
Men fordi det er ‘ud af huset’, er det jo desværre også et problem som vi alle sammen oplever 🙁

Det er lykkedes mig at få TDC til at lave en seriøs fejlsøgning, også selvom de ikke kan ‘se en fejl’…
I torsdags havde jeg en TDC tekniker med i fælleshus kælderen i Søvang, for at udskifte en mediekonverter, i håb om at det ville hjælpe.
Men desværre. fredagen bød igen på klumper…

Næste skridt er at TDC i morgen mandag har lovet at flytte vores forbindelse på centralen til en kant-router med større kapacitet!
Vi prøver på alle måder at ‘fjerne flaskehalse’, så der frit kan flyde data ud og ind af Søvang! 🙂

Hvis det ikke hjælper, så fortsætter jeg jagten på en årsag…

Jeg vil tillade mig at konstatere at bortset fra disse ‘kortvarige udfald’, så kører vores fælles internet faktisk forrygende godt.
Så er det jo dobbelt frustrerende, når sådan et underligt ‘fænomen’ skal lave bøvl!